top of page

Over Photosynth

Koolstofdyoxide.png

Koolstofdioxide

Water.png

Water

Zonlicht.png

Zonlicht

Zuurstof.png

Zuurstof

Glucose.png

Glucose

Photosynth is afgeleid van het Engelse woord voor fotosynthese: het proces waardoor planten groeien en bloeien.

 

Het groeiproces van een plant is afhankelijk van koolstofdioxide, water, zonlicht, zuurstof en glucose. Bij Photosynth kijken we vol passie naar de kweker en de elementen die hij al in zich heeft, dit is de koolstofdioxide. Geïnspireerd door de unieke aspecten van het bedrijf kijken we wat Photosynth toe kan voegen en komen we tot een concept. Dit is het water en het zonlicht die het groeiproces op gang brengen. Bij het concept maken we vervolgens passend en origineel beeldmateriaal: een kleurrijk eindresultaat. De foto’s en video’s van Photosynth kunnen breed worden ingezet op social media.

 

Groei en bloei net als je planten en trek de klant naar je toe!

alt="Photosynth, Fotografie voor Boomkwekerij Out"
photosynth-portretten-20230216-rotterdam-139.jpg

Over Lieke

In 2020 startte Lieke Alblas Photosynth vanuit een passie voor kwekers, bloemen en planten. Ze groeide op tussen het groen in de garage van haar moeder, die bloemist aan huis was. Daarnaast stapte ze een paar keer dapper bij haar oom in de vrachtwagen, die met planten uit Boskoop door heel Europa heeft gereden. Later werkte Lieke als tiener een periode als gerberaplukker, waar ze inhoudelijk meer inzicht kreeg in het reilen en zeilen van een kwekerij. Haar liefde voor planten nam ze mee naar huis, waar inmiddels een kleine jungle aan planten is ontstaan, met onder anderen haar favoriet: een grote Monstera Variegata.

Naast haar passie voor groen, ontstond al vroeg een passie voor fotografie. Lieke gaat vol voor het maken van de foto’s. Schrik dan ook niet als je haar bovenop een ladder of in een onmogelijke hoek op de grond vindt om het perfecte shot te maken. In de afgelopen jaren deed Lieke ruime ervaring op in conceptvorming, ontwerpen, foto- en videografie voor klanten in de kwekerswereld en daarbuiten.

Over Chantal

Als echte Westlandse heeft Chantal uiteraard de nodige tomaten geplukt in de kas. Na een zomer vond ze dit echter wel mooi geweest en toen was het tijd om te gaan werken in de violieren en lysianthussen. Maar of daar de liefde voor planten nou echt geboren was? Niet echt… Als studente heeft ze namelijk nog bijna plastic plantjes water gegeven. De verbazing was dan ook groot voor de ouders van Chantal toen ze jaren later een echte plantenliefhebber bleek te zijn. Stekjes uit de tuin, weesplantjes bij vrienden. Alle planten nam zij onder haar hoede om weer op te knappen en van te genieten. Een huis vol groen was het resultaat!

De ontstane liefde voor planten wilde ze dan ook maar al te graag verwerken in haar werk. Via vrienden kwamen Chantal en Lieke in contact en het was een match made in heaven. Waar Lieke de creatieve duizendpoot is, zorgt Chantal voor structuur en focus. Iets wat met social media beheer en advertenties mooi naar voren kan komen. De cijfertjes zorgen er namelijk voor dat ze weet aan welke knoppen te draaien om de juiste resultaten te bereiken.

photosynth_20230322-75.jpg

Benieuwd naar wat Photosynth voor jouw bedrijf kan betekenen?

bottom of page