top of page

Over Photosynth

Koolstofdyoxide.png

Koolstofdioxide

Water.png

Water

Zonlicht.png

Zonlicht

Zuurstof.png

Zuurstof

Glucose.png

Glucose

Photosynth is afgeleid van het Engelse woord voor fotosynthese: het proces waardoor planten groeien en bloeien.

 

Het groeiproces van een plant is afhankelijk van koolstofdioxide, water, zonlicht, zuurstof en glucose. Bij Photosynth kijken we vol passie naar de kweker en de elementen die hij al in zich heeft, dit is de koolstofdioxide. Geïnspireerd door de unieke aspecten van het bedrijf kijken we wat Photosynth toe kan voegen en komen we tot een concept. Dit is het water en het zonlicht die het groeiproces op gang brengen. Bij het concept maken we vervolgens passend en origineel beeldmateriaal: een kleurrijk eindresultaat. De foto’s en video’s van Photosynth kunnen breed worden ingezet op social media.

 

Groei en bloei net als je planten en trek de klant naar je toe!

alt="Photosynth, Fotografie voor Boomkwekerij Out"
photosynth-20220328_010-byLiek-web-2.jpg

Over Lieke

In 2020 startte Lieke Alblas Photosynth vanuit een passie voor kwekers, bloemen en planten. Ze groeide op tussen het groen in de garage van haar moeder, die bloemist aan huis was. Daarnaast stapte ze een paar keer dapper bij haar oom in de vrachtwagen, die met planten uit Boskoop door heel Europa heeft gereden. Later werkte Lieke als tiener een periode als gerberaplukker, waar ze inhoudelijk meer inzicht kreeg in het reilen en zeilen van een kwekerij. Haar liefde voor planten nam ze mee naar huis, waar inmiddels een kleine jungle aan planten is ontstaan, met onder anderen haar favoriet: een grote Monstera Variegata.

Naast haar passie voor groen, ontstond al vroeg een passie voor fotografie. Lieke gaat vol voor het maken van de foto’s. Schrik dan ook niet als je haar bovenop een ladder of in een onmogelijke hoek op de grond vindt om het perfecte shot te maken. In de afgelopen jaren deed Lieke ruime ervaring op in conceptvorming, ontwerpen, foto- en videografie voor klanten in de kwekerswereld en daarbuiten.

Over Anne

Lieke en Anne Pater kennen elkaar al vanaf kinds af aan. Hun paden kruisten zich regelmatig in het dorp, Waddinxveen, waar ze opgroeiden. Ze vonden elkaar in de creativiteit en organiseerden fotoshoots, modeshows en exposities. Na een aantal jaar apart kwamen ze elkaar weer tegen. Dit klikte zo goed dat het oppakken van de samenwerking onvermijdelijk was. 

Anne haar leven is verweven met groen. Op de middelbare school koos ze de richting bloemstyling op het Wellant College en was de interieurstylist bij De Grote Tuinverbouwing. Deze creatieve duizenpoot deed haar ervaring op tijdens opdrachten in verschillende branches die de basis vormen voor haar krachtige concepten. 

Anne versterkt het team van Photosynth als art director, stylist en concept ontwikkelaar. Met een onuitputtelijke bron van creativiteit vult zij Lieke aan in het creëren van de sterkste foto. 

photosynth-20220328_006-byLiek-web-3.jpg

Benieuwd naar wat Photosynth voor jouw bedrijf kan betekenen?

bottom of page